Blog používateľa Ogar

Message | Prináša tvoj život ovocie?

Chceš žiť tak, aby to bolo na oslavu Boha? "Počkaj, to čo je za otázku? Čo sa ma to vlastne pýtaš?" Že, či chceš žiť tak, aby ľudia, s ktorými máš prirodzené interakcie (práca, škola, ihrisko, kaviareň...), chceli mať to isté, čo ty, a preto otvárali svoje srdcia Bohu? "Keď to povieš takto, jasné, že chcem žiť niečo tak silné, že to budú chcieť aj iní.

Premena 3: Konaj z viery a nepromuj seba

V predchádzajúcich blogoch sme sa v téme dostali od položenia základov až k predstaveniu dvoch konkrétnych lží sveta, ktorými môžeme ľahko nasiaknuť ak si nedáme pozor a neobnovujeme sa premenou zmýšľania, s pomocou Ducha Svätého a Božieho Slova. Dnes chcem pokračovať ďalšími dvomi.

Dospievať v Kristovi. Nie som v poriadku ale je to v poriadku.

Všetci sme nekompletní a nie celkom v poriadku. Čo je mimochodom v poriadku, najmä ak si to pripustíme. Často to totiž nedokážeme sami zbadať. Každý z nás máme istý druh postihnutia, slepý bod, kde nevidíme, že sme mimo. Každému chýba niečo do dokonalosti a potrebujeme za pomoci Ducha Svätého dospievať a rásť, pričom mierou tejto dospelosti je plnosť Krista (Ef 4).

PREMENA 2: Maj odvahu byť slabý a milovať

Naposledy som sa pokúsil položiť základy k téme premeny zmýšľania a skončil som tým, že potrebujeme byť ochotní a pripravení odmietnuť všetko, čo žijeme a prijímame, ak sa to prieči Božiemu Slovu. Dnes by som rád hovoril o dvoch konkrétnych princípoch sveta (osobne ich volám lži sveta). Prvý je o skrývaní vlastnej slabosti, druhý o životnom cieli "mať sa dobre". Oba vyzerajú na prvý pohľad neškodne, dokonca často až pozitívne. Z vlastnej skúsenosti viem, že je dosť veľká šanca, že v nich prirodzene fungujeme aj my - kresťania. To je však problém, pretože aj keď na to na prvý pohľad nevyzerajú, priečia sa princípom Božieho kráľovstva zachyteným v Božom Slove. A spôsobujú, že skĺzavame z toho, čo sa biblicky volá život v Duchu alebo podľa Ducha do života podľa tela.

PREMENA 1: Nie ZO sveta ale poslaní DO sveta. (Jn17)

Božie Slovo nám opakovane hovorí, že ak chceme rozoznať a plniť Božiu vôľu, potrebujeme sa obnovovať premenou zmýšľania. To zahŕňa v sebe nepripodobňovať sa "tomuto svetu", ak sa totiž budeme snažiť uplatňovať zákonitosti (paradigmy, lži) tohto sveta v našom živote viery, v Božom kráľovstve, zistíme, že to jednoducho nefunguje.  Aby sme predišli frustrácii, treba nahradiť hlúposti ktoré sme (často nevedome, automaticky) prijali, pravdou Božieho Slova. V tejto sérii článkov sa pokúsim niekoľko takýchto hlúpostí tohto sveta odkryť.